nadvecher.bg

"Калуня-каля" от Георги Божинов

"Калуня-каля" от Георги Божинов
« -: Април 20, 2020, 04:18:07 pm »
Започнах я преди месец и горница... Началото беше доста интересно, но около стотната страница малко ме загуби. Мъчно, бавно, излишно... Така ми се струваше и се замислих дали да не я оставя, но мразя да недочитам книги. Освен това, отзивите за нея са повече от впечатляващи. И я прочетох. Книгата набра отново енерция след скучни 20-30 страници и беше интересна до последния ред. Дори бележките в края бяха силни. Та книгата наистина е добра, така че я препоръчвам на тези, които все още не са я прочели. Написаното ми напомни за "Железния светилник" на Талев и със сигурност е нещо, което си заслужава да бъде прочетено.

Re: "Калуня-каля" от Георги Божинов
« Отговор #1 -: Април 24, 2020, 12:30:28 pm »
Брутална книга, наистина. Описанието на чувството любов там е не жестоко. Така и не я дочетох, но ще го направя. За себе си често преоткривам такива книги - писани преди много години, но с голяма художествена стойност в наши дни. Трябва да се чете, това е!

Re: "Калуня-каля" от Георги Божинов
« Отговор #2 -: Април 27, 2020, 11:09:34 am »
Купил съм я заради всички тези положителни отзиви и чака своя ред. Ще мине по-напред със сигурност, след като и тук чета такива коментари за нея. ;)
Сееш мисъл - жънеш действие; сееш действие - жънеш навик; сееш навик - жънеш характер; сееш характер - жънеш съдба. - Уилям Текери

Re: "Калуня-каля" от Георги Божинов
« Отговор #3 -: Май 26, 2020, 04:48:30 pm »
Прочетох книгата миналата година и за мен е сред най- доброто, което съм чела от български автор. Една друга гледна точка за онова време, написана по невероятен и завладяващ начин.

 

SMF spam blocked by CleanTalk