nadvecher.bg

Препоръчай българска класика, която всеки трябва да пр

Нека в тази тема да препоръчаме заглавия, които сме чели и може да ги определим като задължителни за всеки. Няма да изброявам няколко заглавия, въпреки че има как, но ще залож на моята любима българска класика "Време разделно". Невероятна е!  ;)
« Последна редакция: Април 05, 2020, 05:22:52 pm от Administrator »
"Защото не съм, ако не мога..."

"Епопея на забравените"
« Последна редакция: Април 05, 2020, 05:24:01 pm от Administrator »

Аз харесвам и "Под игото" и щом е годината на Вазов, може пак да го прочета. Иначе мноооого харесвам и аз "Време разделно". Да не пропусна обаче тетралогията на Талев - „Железният светилник“, „Преспанските камбани“, „Илинден“ и „Гласовете ви чувам“. В този ред са ми и като заряд, но я харесвам. "Тютюн" на Димитър Димов също я харесвам с всичките и за и против.

venyg

И аз съм с две ръце за "Под игото". Също мисля,че всеки трябва да е прочел и фейлетоните за Бай Ганьо. Бих ги препоръчала на всеки българин,  пък и на чужденец.  ;D

Bo

  • ****
  • 258
  • Сериен Читател и Автор
    • Профил
Подкрепям Джорджия за "Тютюн". На мен най ми хареса темата за моралната деградация на една жена, не от мъж, а от парите му. Радвам се, че тази книга се изучаваше в гимназията, защото иначе нямаше да влезе в полезрението ми на онези ми години. Тогава четях друг тип четива.
Сериен Читател. Автор на разкази.

От няколко места ми препоръчаха т.нар. Сливенска трилогия на Цончо Родев - "Тътъни", "Бурята" и "И стана ден". Някой чел ли ги е? Изданията са стари, като само изключение прави "И стана ден". Ако някой ги е чел, нека сподели мнение. Благодаря!  :D
"Защото не съм, ако не мога..."

DYDVK

Димитър Талев - "Железният светилник", "Преспанските камбани", "Илинден" и "Гласовете ви чувам". За мен тези книги трябва да се прочетат :)

“Време разделно” за мен е книгата, която всеки българин трябва да прочете.

Фани Попова-Мутафова - четирилогията за Асеневци.
Добри Божилов, писател
"Задругата", "Заветът"

 

SMF spam blocked by CleanTalk