Включваме още две читалища в инициативата ни, като и на тях ще дарим книги

Инциативата „Книгодарителите“ – „Дари книга на българско читалище, бъди будител“, която се организира от нашия форум за четящите хора в България www.nadvecher.bg навлиза в своя краен етап. Стартирахме кампанията с цел обновяване и обогатяване на книжния фонд на читалищата – НЧ „Цачо Ненов -1897 г.“ с. Гложене и НЧ „Христо Смирненски“ с. Черни Вит. И за месец дарените книги надхвърлиха 1000!!! Нямаме думи да ви опишем колко зареждащо е това, което правим, благодарение на вашата подкрепа!

Огромният брой дарени книги доведе до идеята ни още две читалища от Тетевенския край да бъдат включени в Инициативата и техните читатели също да се докоснат до интересните и качествени произведения, които дарявате! Свързахме се с тези две читалища, а именно НЧ „Христо Ботев-1897“ в село Български извор и библиотеката при НЧ „Съгласие 1869 г.” град Тетевен, и те отговориха, че с радост ще приемат дарение от книги. Още повече, че жителите на град Тетевен отбелязват празника на града, именно на 1 ноември, Ден на народните будители. Затова считаме, че това е подходящ повод, Тетевенската библиотека да получи нови интересни книги за своите читатели на този празничен ден.

Така с ваша помощ ще допринесем за обновяването на книжния фонд на ЦЕЛИ ЧЕТИРИ читалища! Сърдечни благодарности за прекрасните списания и страхотните книги! Благодарим и на хората от района, които повярваха в нашата идея и даряват книги директно в читалищата, за които правим всичко това!
Благодарим и на платформата Time Heroes, която продължава да ни подкрепя!

Припомняме, че всеки може да участва в инициативата като дари книга, която е издадена след 2000 г. Кампанията продължава до 19 октомври, а предаването символично ще се направи на 1 ноември – Ден на народните будители. Всички подробности за кампанията са на линка в биото

Благодарим ви още веднъж за подкрепата и завършваме с един цитат на Патриарха на българската литература Иван Вазов:

„Ако не бях дошъл в Тетевен, и аз щях да остана чужденец на Майка България“, Иван Вазов.

Виж още

Teteven.news: 3092 книги и над 200 списания бяха дарени на четири читалища в община Тетевен

3092 книги и над 200 списания бяха събрани от инициативата „Книгодарителите“ – „Дари книга на …

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *