Голямото съперничество, което промени завинаги световната игра

Голямото съперничество, което промени завинаги световната игра

Вече повече от петнайсет години почти всеки разговор за международния футбол винаги се връща към двама играчи – Лионел Меси и Кристиано Роналдо, несъмнено най-великите на своето поколение. За милиони хора по света въпросът „Меси или Роналдо?“ не е просто спор в бара или потвърждение на привързаността към единия от тях, а израз на философия, на ценности, на това какво е световният футбол днес и какво ще бъде утре.

Авторите предлагат задълбочен разказ за преплетените саги и достиженията на Лионел Меси и Кристиано Роналдо, като изследват как тяхното съперничество се е превърнало от лично съревнование в индустрия за милиарди долари.

Тъй като Световното първенство през 2022 г. почти сигурно ще е последното за двамата, „Меси срещу Роналдо“ предлага задълбочен поглед върху техните достижения и се занимава с влиянието, което талантите им са оказали върху играта – за добро и за лошо. Това е нещо повече от разказ за постиженията на тези двама велики играчи, това е истинска биография на едно съперничество, което се превърна в решаващ фактор за разбирането на миналото, настоящето и бъдещето на световния футбол.

Джошуа Робинсън и Джонатан Клег обединяват историите на Меси и Роналдо в един съвременен епос на световния спорт, в който подробно се описва как едно съперничество променя завинаги играта и бизнеса на международния футбол. Въз основа на десетки разкази от първа ръка и дългогодишни оригинални репортажи „Меси срещу Роналдо“ преплита залозите, цветовете и характерите на всеки един от двамата, навлизайки в съблекалните и заседателните зали, където са били изковани техните легенди, и разкривайки драмата извън терена, която е толкова завладяваща, колкото и всичко, което се е случило на него. От контрастните истории за произхода им до различната им кариера и противоречивата им репутация, тези играчи са постигнали успехите си по противоположни пътища, но всеки от тях по свой собствен начин предлага вълнуваща история за триумф и разточителност. Взета заедно, тяхната история олицетворява астрономическия растеж на международния футбол, как социалните медии революционизираха силата на спортните знаменитости и как желанието да се възползват от милиардите долари, които тези играчи представляват, наелектризира някои от най-известните клубове в Европа – сред тях Барселона, Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед, – и как това им струва почти всичко.

Виж още

Писмо на Стайнбек за любовта ще бъде предложено на търг

Писмо на Стайнбек за любовта ще бъде предложено на търг Трогателно писмо на писателя Джон …