Какво ще четат тийнейджърите през април?

Представяна като „Здрач“ за едно ново поколение, „Копнеж“ е първата книга от поредицата на американската писателка Трейси Улф. Романтичен и декадентски разказ за това какво се случва, когато този, за когото копнееш е и този, заради когото можеш да загинеш. Световната премиера на романа бе през април 2020 г., когато последва новина, че Universal Pictures придобива правата за бъдещата екранизация. Последващите две книги от поредицата ще излязат у нас през юни и септември. Някога професор по английски език, днес Трейси Улф е посветила цялото си време на писане на мрачни, романтични истории. Живее в Остин, щата Тексас, заедно със семейството си.

Грейс е главната героиня в „Копнеж“, а животът ѝ се променя с прекрачването на прага на академия „Катмиър“. Нищо в това място или в учениците, които учат там, не изглежда каквото е. А тя се оказва смъртен сред богове… или чудовища. Разколебана дали изобщо принадлежи към някоя от враждуващите фракции, единственото, с което тя е наясно, е общата им омраза към нея. Джаксън Вега пък е вампир, който не е изпитвал нищо стотици години и крие у себе си страховити тайни.

Лий Бардуго е в листата на „Ню Йорк Таймс“ за най-продавани автори на фентъзи романи. Тя е създателката на вселената Гриша. С над един милион продадени екземпляра, нейната вселена обхваща поредиците „Сянка и кост“ (трилогия) и „Шест врани“ (двулогия). Родена в Лос Анджелис, писателката завършва Йейлския университет. Работила е в рекламата, а също като журналист и дори като гримьор. По настоящем живее в Холивуд, където понякога може да бъде чута да пее в нейната музикална група.

„Сянка и кост“ – хитовата поредица на Бардуго, излиза премиерно на малък екран на 23 април, продуцирана от гиганта „Нетфликс“. Едноименният сериал се очаква с огромен интерес от почитателите на жанра в цял свят. В шест от осемте епизода на първия сезон, в ролята на боеца Фьодор Камински влиза варненецът Юлиан Костов. В България са издадени всички романи на Бардуго, а почитателите на книгите ще имат възможност да се срещнат и с официалните филмови корици. Веднага след премиерата на сериала, в българските книжарници „Сянка и кост“ и „Шест врани“ ще се появят и с образите на актьорите, във визуалната стилистика на екранизацията.

Виж още

„Среща между редовете“ ще излезе от печат на 21 юли

Мечтата на Савана най-накрая ще се сбъдне! Клер Донован, главният редактор на най-успешното издателство на …

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.