Канал 3: Кампанията „Книгодарителите“ подпомага читалища с излишни книги от рафтовете ни (ВИДЕО)

Благотворителна инициатива обогатява книжния фонд на читалища – по темата за „Социална мрежа“ говори Филип Зуберски – създател на инициативата „Книгодарителите“.

„Идеята е книгите, които хващат прах на някой рафт, да бъде дарена, за да донесе щастие на друг. Помагаме на 2 читалища – „Цачо Ненов“ – Гложене, и в Черни Вит – „Христо Смирненски“. Идеята е да помогнем с обогатяването на книжния фонд. Всички читалища имат проблем с книжния фонд“, започна той.

Още интервюта и коментари четете тук

„От цяла България ни изпращат книги, на 2 или 3 курса ще закараме книгите дотам. Чрез профилите в социалните медии могат да се свържат с нас, както и с платформата nadvecher.bg. Имаме 3 момчета, които покриват София, като вземат книгите лично, могат да ги изпращат и по куриер, в Петрич имаме пункт“, обясни Зуберски.

„Преобладава художествената литература, но има и научна, както и речници, всички читалища в България изпитват нужда от нови книги. Ние сме група приятели, които обичат книгите и искат да направят нещо хубаво с тях“, каза още той.

„Младите имат по-динамичен живот и нямат време за книги, но има и много хора, които четат. Имаме форум, но искахме да е инициатива, с която да помогнем. Кампанията ще продължи до 19 октомври. Всеки, който дари книги, ще получи сертификат. Искаме да има пълна прозрачност“, коментира Зуберски.

На 1 ноември символично ще бъдат занесени всички събрани книги в кампанията.

Виж още

Teteven.news: 3092 книги и над 200 списания бяха дарени на четири читалища в община Тетевен

3092 книги и над 200 списания бяха събрани от инициативата „Книгодарителите“ – „Дари книга на …

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *