Благой Иванов ни праща в „Мазето“

Дебютния роман на писателя и кинокритик Благой Д. Иванов се казва „Мазето“ и ни пренася в безименен град, където ни среща с анонимен сериен убиец. Очаква се изданието да се появи в книжарниците на 20 ноември.

Запознайте се с един повреден човек, който най-сетне е започнал да обича. Той е срещнал Валентина, а тя е променила живота му завинаги. Щастието им обаче е застрашено, когато между двамата застава Звяра – тъмна половина от миналото, която прекалено дълго е била в летаргия… и сега е жадна за кръв. Той ще се опита да предпази своята годеница от чудовището и ще насочи яростта му другаде. Ще срещне различни жени, които ще се превърнат в косвени жертви на разяденото му и дефектно сърце. Ще прикрива страшната си тайна в мазето на своя дом. Ще сее смърт в Градината. Докато един ден не осъзнае, че е изгубил контрол…

 

Писател, кинокритик и редактор, Благой Д. Иванов е автор на три сборника – публицистичния „Добрите, лошите и грозните“, жанровия „Трансформации“ и комиксовия „Седем градски гряха“, който създава заедно с художника Петър Станимиров.

Верен на морбидния си естетически вкус, сега той предлага на читателите първия си роман – романтичен психотрилър, който дълбае дълбоко в човешката патология и прави шокираща, но запомняща се дисекция на интимните взаимоотношения.

В „Мазето“ насилието и сексът си поделят сцената с дързък подтекст, който ще ни накара да осъзнаем нещо, което е едновременно плашещо и отрезвяващо: понякога омразата не е достатъчна, за да разруши човек всичко – нужна е и малко любов.

Тъкмо тази любов е в ядрото на фабулата. Тя има възхитителната сила както да гради, така и да руши. Повлиян от автори като Джеймс Балард и Робърт Блох, Иванов разплита сюжета на „Мазето“ под формата на жанрова проза, в която тайно е закодирал пиперлив социален коментар. Еротичната интрига е студен и остър инструмент, чрез който се разрязват на парчета не само красавици, но и табута… а с разрушаването на всяко табу читателят ще се доближи до разкриването на неочаквани и разтърсващи истини за странната и понякога зловеща човешка природа.

Графичното оформление на „Мазето“ е дело на дизайнера Живко Петров.

Виж още

Премиерата на „Неделният продавач на книги“ от Даниел Вълчев – хрониката на един предизвестен успех

Дебютният роман на най-добрия съвременен юрист сред писателите – Даниел Вълчев, (все още) по-познат като …

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *