Ловецът става плячка в „Ханибал“ от Томас Харис

Вече познавате д-р Ханибал Лектър – изискан джентълмен, проницателен психолог и…изтънчен канибал. Стивън Кинг го нарича „най-голямото литературно чудовище на нашето време“, а образът му завинаги променя трилъровия жанр.

41 години след като света за пръв път се среща с безмилостния и завладяващ злодей, на пазара излиза ново издание на „Ханибал“ – третата част от незабравимата поредица на Томас Харис, започнала с „Червения дракон“ и „Мълчанието на агнетата“.

Изминали са седем години откакто Ханибал Лектър отново е на свобода след бягството си от затвора. Седем години той живее с чужда самоличност, спокойно се наслаждава на живота си в сърцето на Ренесанса – Флоренция, и изглежда си е взел почивка от убийствата. Чудовището в него сякаш е заспало зимен сън.

Но дори изтъкнат гений като Лектър не може да се избави от миналото, което го следва по петите и заплашва да разруши идиличния живот, който си е построил. Все пак титлата за най-известен сериен убиец си носи своите последици.

Има хора, които не са забравили за него, и това далеч не са само ФБР, които всячески се опитват да проследят местоположението му. Извратен и садистичен мултимилионер, осакатен от Лектър преди години, планира да му отмъсти, като нахрани с него дива порода специално обучени чудовищни прасета. Време е за последния лов – но този път ловецът е плячката.

На помощ ще му се притече не кой да е, а неговата стара познайница агент Кларис Старлинг, чиято кариера се е сринала пред очите ѝ. Веднъж оголила душата си пред Лектър, Кларис е завинаги променена. Агнетата в нея може и да са замълчали, но думите на Лектър все така я привличат. А поривът ѝ към него е по-силен от всякога.

Всички сметки ще бъдат разчистени в нова порция от историята на гениалния канибал – такъв, какъвто не го познавате.

Томас Харис се впуска в деликатен психологически танц със съзнанието на читателите си и неусетно влиза под кожата с прецизността на хирургически скалпел. Още по-мрачен и вълнуващ, „Ханибал“ е достойният литературен завършек на най-великата трилърова поредица, разтърсила умовете на цели поколения почитатели на жанра.

Виж още

Сензациоонната автибиография на Уил Смит излиза на 26 април

Целият свят говори за Уил Смит, но прочетете какво казва той за себе си в …

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.