Луксозно илюстрирано издание на един от най-обичаните романи на Джейн Остин

В началото на октомври със знака на ИК „Хермес“ излезе луксозно издание на един от най-обичаните романи от Джейн Остин – „Разум и чувства“. Книгата е поредното емблематично заглавие, което се присъединява към „Клуб Класика“, а преводът е на писателката Ивинела Самуилова.

Ивинела Самуилова е един от най-четените и обичани съвременни български автори. Само за десетилетие изпод перото й излизат редица романи и сборници с нехудожествена проза, които бързо печелят сърцата на читателите. Не по-малко на брой са и преводните книги на писателката, сред които романи от любимата на мнозина съвременна испанска авторка Мамен Санчес и иконата на английската класическа литература Джейн Остин.

За книгата

Сестрите Дашууд са много различни. Докато Елинор е вглъбена, деликатна и спокойна, малката й сестра Мариан е пламенна, открита и непоправима романтичка. След смъртта на баща им те са принудени да напуснат дома си и перспективата да сключат изгоден брак, и то по любов, изглежда почти нереална. В свят, управляван от пари и интереси, сестрите нямат нито средства, нито връзки.

Скоро двете са приети в новото общество. Мариан, чийто непринуден характер очарова всички, се влюбва безумно. А Елинор умело прикрива мъката си от новината, че любимият й се е сгодил за друга.

Тайни, неочаквани обрати и предателства прекъсват брачните игри. Сестрите ще разберат, че нито само умът, нито само сърцето ще ги отведат до истинското щастие. Ключът към него е магията между разума и чувствата.

За автора

Джейн Остин е една от най-известните и обичани английски писателки. Нейните романи и до днес се радват на нестихващ интерес благодарение на невероятното съчетание между романтизъм и реализъм, неподправен хумор и хаплива ирония. А когато към всичко това се прибавят и увлекателните сюжети, остроумните диалози и проницателните наблюдения за човешката природа, става ясно защо Джейн Остин продължава да е любима авторка на поколения читатели от цял свят.

„Разум и чувства“ е четвъртата книга от Джейн Остин, която излиза в красивото оформление на „Клуб Класика“ след „Гордост и предразсъдъци“, „Въздействие“ и „Ема“.

Виж още

Премиерата на „Неделният продавач на книги“ от Даниел Вълчев – хрониката на един предизвестен успех

Дебютният роман на най-добрия съвременен юрист сред писателите – Даниел Вълчев, (все още) по-познат като …

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *