Нов роман на Рик Риърдън, вдъхновен от морската стихия

Читателите и феновете в цял свят са в очакване на „Daughter of the Deep“ („Дъщеря на дълбините“) – нов самостоятелен роман на Рик Риърдън, който ще излезе през есента. Самият той обяви в кои държави романът ще бъде издаден още през тази година, посочвайки и България. Книгата е вдъхновена от „Двадесет хиляди левги под водата“ на Жул Верн и е предназначена за младите читатели в прогимназиалните класове. Световната премиера на англоезичното издание е на 5 октомври 2021 г., като в България книгата също ще излезе през октомври.

С неподражаемите си чувство за хумор и увлекателен талант на разказвач, чичо Рик, както го наричат по света, проследява в новия си роман приключенската история на Ана Дакар, първокурсничка в академията „Хардинг-Пенкрофт“. В „Хардинг-Пенкрофт“ се обучават бъдещите морски учени, навигатори, военни – там учат най-добрите изследователи на подводния свят. Две години по-рано Ана е загубила родителите си по време на научна експедиция и единственото семейство, което има, е нейният брат Дев, който учи в същата морска академия.

Кулминацията на първата учебна година на Ана е изпит в открито море, на който трябва да се яви целият клас, докато детайлите за изпита се пазят в тайна. Ана се надява да притежава необходимите качества, за да успее, но всичките ѝ притеснения преминават на заден план, когато по време на пътуването към кораба заедно със съучениците ѝ стават свидетели на ужасна трагедия, която ще промени изцяло траекторията на живота им. Освен това, професорът, който ги придружава, информира Ана, че съперничещото им училище – Институтът за изучаване на земята, е в „студена война“ с „Хардинг-Пенкрофт“ от 150 години и сега предстои решаваща надпревара. Изправена срещу смъртоносни врагове, Ана ще открие нови невероятни приятелства, както изумителни факти за своето семейно наследство.

По думите на самия Рик Риърдън, читателите, запознати с Пърси Джаксън, няма да бъдат изненадани да научат, че той винаги е бил очарован от морето. „Дъщеря на дълбините“ е история, която искам да напиша от поне 15 години. Толкова съм развълнуван, че най-сетне ще успея да отведа читателите в нови дълбочини, следвайки легендарния капитан Немо.“ – споделя чичо Рик и добавя: „Беше толкова различно от обичайната ми митологична фантазия, но можете да очаквате и присъщата за мен комбинация от екшън и хумор, обрати, обрати и обрати. Като част от изследването, на което посветих последното десетилетие, получих сертификат PADI за водолази, извърших многобройни гмуркания в Карибите и Средиземно море, както станах доживотен член на Американския военноморски институт, за да бъда в крак с новините за морските служби. Нямам търпение да се срещнем в света на Ана Дакар!“

„Daughter of the Deep” (в пр. от англ. ез.: „Дъщеря на дълбините”) на Рик Риърдън ще излезе у нас с логото на издателство „Егмонт“ през октомври 2021 г.

Виж още

„Среща между редовете“ ще излезе от печат на 21 юли

Мечтата на Савана най-накрая ще се сбъдне! Клер Донован, главният редактор на най-успешното издателство на …

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.