Нов роман на Рик Риърдън, вдъхновен от морската стихия

Читателите и феновете в цял свят са в очакване на „Daughter of the Deep“ („Дъщеря на дълбините“) – нов самостоятелен роман на Рик Риърдън, който ще излезе през есента. Самият той обяви в кои държави романът ще бъде издаден още през тази година, посочвайки и България. Книгата е вдъхновена от „Двадесет хиляди левги под водата“ на Жул Верн и е предназначена за младите читатели в прогимназиалните класове. Световната премиера на англоезичното издание е на 5 октомври 2021 г., като в България книгата също ще излезе през октомври.

С неподражаемите си чувство за хумор и увлекателен талант на разказвач, чичо Рик, както го наричат по света, проследява в новия си роман приключенската история на Ана Дакар, първокурсничка в академията „Хардинг-Пенкрофт“. В „Хардинг-Пенкрофт“ се обучават бъдещите морски учени, навигатори, военни – там учат най-добрите изследователи на подводния свят. Две години по-рано Ана е загубила родителите си по време на научна експедиция и единственото семейство, което има, е нейният брат Дев, който учи в същата морска академия.

Кулминацията на първата учебна година на Ана е изпит в открито море, на който трябва да се яви целият клас, докато детайлите за изпита се пазят в тайна. Ана се надява да притежава необходимите качества, за да успее, но всичките ѝ притеснения преминават на заден план, когато по време на пътуването към кораба заедно със съучениците ѝ стават свидетели на ужасна трагедия, която ще промени изцяло траекторията на живота им. Освен това, професорът, който ги придружава, информира Ана, че съперничещото им училище – Институтът за изучаване на земята, е в „студена война“ с „Хардинг-Пенкрофт“ от 150 години и сега предстои решаваща надпревара. Изправена срещу смъртоносни врагове, Ана ще открие нови невероятни приятелства, както изумителни факти за своето семейно наследство.

По думите на самия Рик Риърдън, читателите, запознати с Пърси Джаксън, няма да бъдат изненадани да научат, че той винаги е бил очарован от морето. „Дъщеря на дълбините“ е история, която искам да напиша от поне 15 години. Толкова съм развълнуван, че най-сетне ще успея да отведа читателите в нови дълбочини, следвайки легендарния капитан Немо.“ – споделя чичо Рик и добавя: „Беше толкова различно от обичайната ми митологична фантазия, но можете да очаквате и присъщата за мен комбинация от екшън и хумор, обрати, обрати и обрати. Като част от изследването, на което посветих последното десетилетие, получих сертификат PADI за водолази, извърших многобройни гмуркания в Карибите и Средиземно море, както станах доживотен член на Американския военноморски институт, за да бъда в крак с новините за морските служби. Нямам търпение да се срещнем в света на Ана Дакар!“

„Daughter of the Deep” (в пр. от англ. ез.: „Дъщеря на дълбините”) на Рик Риърдън ще излезе у нас с логото на издателство „Егмонт“ през октомври 2021 г.

Виж още

Писмо на Стайнбек за любовта ще бъде предложено на търг

Писмо на Стайнбек за любовта ще бъде предложено на търг Трогателно писмо на писателя Джон …

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *