Отзиви за „По-късно“ от Стивън Кинг

Няма съмнение, че една от най-търсените книги тази пролет е „По-късно“ от Стивън Кинг. Тъкмо я прочетохме и скоро ще публикуваме ревю за нея, но преди това ще се спрем на отзивите на български в Goodreads.

Публикуваме ги без редакторска намеса:

Kremena Koleva, оценка 4 от 5

Мисля си , че Стивън Кинг може да превърне и телефонния указател в трилър без да му мигне окото. И той ще се превърне в бестселър, който ще се чете на няколко континента. Просто стилът му на разказвач е такъв – увлича все по – навътре във всяка тема . При него нищо не е банално , изтъркано или клиширано. Затова поне веднъж в годината си подарявам Кинг. Този път с LATER. Започнах с корицата – тя е един път! И после историята. Напрегната , но ужасът този път си беше взел почивка. По – скоро Later е като оригиналните приказките на братя Грим . Много преди Дисни да ги украси така , че да могат да се четат от деца. Чистото удоволствие от прозата на Краля ме караше трудно да оставям книгата – сутрин , за да тръгна за работа и вечер , за да поспя. А между временно четях при всяка малка възможност. Хареса ми началото на историята!Хареса ми развоя й ! Хареса ми пак да чета Стивън Кинг!

“ Вярата е голяма пречка за преодоляване и мисля, че е дори по-висока за умните хора. Умните хора знаят много и може би това ги кара да мислят, че знаят всичко. „

Теодор Панов, оценка 5 от 5

Едно от големите ми книжни очаквания за 2021 г. безспорно беше „Later“ на Стивън Кинг. След „Институтът“, която ме погълна напълно, а детските персонажи там ме очароваха изцяло, бях силно заинтригуван да видя и следващата книга на Стивън Кинг, в която централният персонаж отново е дете.

Джейми Конклин определено не е Люк Елис, но е хлапе със свой собствен чар, което успя бързо да ми стане супер симпатично. И той като Люк е момче с дарба. Каква точно обаче няма да кажа. (🤫) Ще разберете като прочетете книгата.

И приликите с „Институтът“ свършват дотук. „Later“ е нещо съвсем различно като история, усещане и атмосфера. Както Джейми казва на много места в книгата „Like I said, this is a horror story“.

Завладяваща, зловеща и на места страшничка история. М-да, такава е. (🙀)

Като сюжет „Later“ не е нещо невиждано, обаче Стивън Кинг пише толкова добре, че каквато и история да подхване няма начин да не я разкаже по интересен и увлекателен начин. „Later“ е поредното доказателство за това.

Препоръчвам ви, ако имате възможност, да изслушате и аудиокнигата. Seth Numrich е изумителен и представя историята по още по-невероятен начин. Успява да придаде на всеки персонаж собствен и уникален глас, а от Kenneth Therriault няма как да не настръхнете. (👻)

Doroti, оценка 5 от 5

Тази история дойде в чудесен за мен момент след месеци опити да харесам книга, все неуспешни.
Винаги съм знаела, че Стивън Кинг е гений.
Тази книга е прекрасна, но малко кратка; искаше ми се по-дълго да я чета.
Сега пак изпадам в безтегловност…

Diana D, оценка 5 от 5

Интересна история, но определено Кинг има и доста по- внушителни. Той изгражда много добри момчешки персонажи, добавяйки им свръхестествени способности. В “ Later“ сюжетът се върти около Джейми, който живее с майка си и може да вижда/ разговаря с духове. Тези негови качества спомагат да се предотврати и сериозен бомбен атентат. Но наред с това, Джейми се сдобива с неканено присъствие от отвъдното; ядосан дух, който отказва да си тръгне, защото момчето е провалило плановете му. Да, “ Later“ е фантастична история, но носи в себе си и доза страхотия. Точно както Кралят обича да поднася. Покрай нишката за духове, има и крими елементи, на моменти заплетени и неочаквани.
Донякъде звучи банално, но Кинг има дарбата да украси историята така, че да я направи вълнуваща. И въпреки всичко, Кинг може повече.

Viktor Stoyanov, оценка 4 от 5

Приятна и бърза за четене новела. Малко ми липсваха нови идеи, малко (но достатъчно) препратки към стара „Кинг“ атмосфера, но в модерен сетинг. Определено ми допадат „True detective“ или „real crime“ елементите, които Кинг добавя в последните години в творчеството си. Те чудесно се вързват с horor и suspense жанровите елементи. Но къде-къде по-добри истории се срещат из Кралските двори. Хубавото е, че каквито и да са историите, стилът на поднасяне, постройката на думите – продължава да е въможно най-добрият.

3+… хайде 4 да е, ако някой държи на цифрите.

Goran Zaprianov, оценка 5 от 5

Прочетох я още преди да е излязла официално 😁
Отново интересно измислена история.

Виж още

„Джони грабна пушката“ е една от най-ярките антивоенни книги на всички времена

„Забраняван по време на Втората световна война, романът остава ярък образец на антивоенната литература. Светът …

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.