Отзиви за „По-късно“ от Стивън Кинг

Няма съмнение, че една от най-търсените книги тази пролет е „По-късно“ от Стивън Кинг. Тъкмо я прочетохме и скоро ще публикуваме ревю за нея, но преди това ще се спрем на отзивите на български в Goodreads.

Публикуваме ги без редакторска намеса:

Kremena Koleva, оценка 4 от 5

Мисля си , че Стивън Кинг може да превърне и телефонния указател в трилър без да му мигне окото. И той ще се превърне в бестселър, който ще се чете на няколко континента. Просто стилът му на разказвач е такъв – увлича все по – навътре във всяка тема . При него нищо не е банално , изтъркано или клиширано. Затова поне веднъж в годината си подарявам Кинг. Този път с LATER. Започнах с корицата – тя е един път! И после историята. Напрегната , но ужасът този път си беше взел почивка. По – скоро Later е като оригиналните приказките на братя Грим . Много преди Дисни да ги украси така , че да могат да се четат от деца. Чистото удоволствие от прозата на Краля ме караше трудно да оставям книгата – сутрин , за да тръгна за работа и вечер , за да поспя. А между временно четях при всяка малка възможност. Хареса ми началото на историята!Хареса ми развоя й ! Хареса ми пак да чета Стивън Кинг!

“ Вярата е голяма пречка за преодоляване и мисля, че е дори по-висока за умните хора. Умните хора знаят много и може би това ги кара да мислят, че знаят всичко. „

Теодор Панов, оценка 5 от 5

Едно от големите ми книжни очаквания за 2021 г. безспорно беше „Later“ на Стивън Кинг. След „Институтът“, която ме погълна напълно, а детските персонажи там ме очароваха изцяло, бях силно заинтригуван да видя и следващата книга на Стивън Кинг, в която централният персонаж отново е дете.

Джейми Конклин определено не е Люк Елис, но е хлапе със свой собствен чар, което успя бързо да ми стане супер симпатично. И той като Люк е момче с дарба. Каква точно обаче няма да кажа. (🤫) Ще разберете като прочетете книгата.

И приликите с „Институтът“ свършват дотук. „Later“ е нещо съвсем различно като история, усещане и атмосфера. Както Джейми казва на много места в книгата „Like I said, this is a horror story“.

Завладяваща, зловеща и на места страшничка история. М-да, такава е. (🙀)

Като сюжет „Later“ не е нещо невиждано, обаче Стивън Кинг пише толкова добре, че каквато и история да подхване няма начин да не я разкаже по интересен и увлекателен начин. „Later“ е поредното доказателство за това.

Препоръчвам ви, ако имате възможност, да изслушате и аудиокнигата. Seth Numrich е изумителен и представя историята по още по-невероятен начин. Успява да придаде на всеки персонаж собствен и уникален глас, а от Kenneth Therriault няма как да не настръхнете. (👻)

Doroti, оценка 5 от 5

Тази история дойде в чудесен за мен момент след месеци опити да харесам книга, все неуспешни.
Винаги съм знаела, че Стивън Кинг е гений.
Тази книга е прекрасна, но малко кратка; искаше ми се по-дълго да я чета.
Сега пак изпадам в безтегловност…

Diana D, оценка 5 от 5

Интересна история, но определено Кинг има и доста по- внушителни. Той изгражда много добри момчешки персонажи, добавяйки им свръхестествени способности. В “ Later“ сюжетът се върти около Джейми, който живее с майка си и може да вижда/ разговаря с духове. Тези негови качества спомагат да се предотврати и сериозен бомбен атентат. Но наред с това, Джейми се сдобива с неканено присъствие от отвъдното; ядосан дух, който отказва да си тръгне, защото момчето е провалило плановете му. Да, “ Later“ е фантастична история, но носи в себе си и доза страхотия. Точно както Кралят обича да поднася. Покрай нишката за духове, има и крими елементи, на моменти заплетени и неочаквани.
Донякъде звучи банално, но Кинг има дарбата да украси историята така, че да я направи вълнуваща. И въпреки всичко, Кинг може повече.

Viktor Stoyanov, оценка 4 от 5

Приятна и бърза за четене новела. Малко ми липсваха нови идеи, малко (но достатъчно) препратки към стара „Кинг“ атмосфера, но в модерен сетинг. Определено ми допадат „True detective“ или „real crime“ елементите, които Кинг добавя в последните години в творчеството си. Те чудесно се вързват с horor и suspense жанровите елементи. Но къде-къде по-добри истории се срещат из Кралските двори. Хубавото е, че каквито и да са историите, стилът на поднасяне, постройката на думите – продължава да е въможно най-добрият.

3+… хайде 4 да е, ако някой държи на цифрите.

Goran Zaprianov, оценка 5 от 5

Прочетох я още преди да е излязла официално 😁
Отново интересно измислена история.

Виж още

Писмо на Стайнбек за любовта ще бъде предложено на търг

Писмо на Стайнбек за любовта ще бъде предложено на търг Трогателно писмо на писателя Джон …

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *