„Плеяда“ издава част първа от „Любимци на съдбата – Диктаторът“ на Колийн Маккълоу

„Плеяда“ издава част първа от „Любимци на съдбата – Диктаторът“ от Колийн Маккълоу. Книгата вече е налична и може да бъде поръчана през сайта на издателството. В романите е описана историята на двамата основатели на най-могъщата империя в света. Гай Марий – богаташ с плебейски произход, и Сула – обеднял аристократ.

Във времената на величествени победи и варварска жестокост вътрешен бунт заплашва да разруши устоите на великата Римска империя. Гай Марий се изправя срещу ново поколение убийци и интриганти, както и срещу Луций Корнелий Сула.

Докато Сула воюва с Митридат Евпатор, политическите му противници в Рим отменят ултраконсервативните закони, които е прокарал преди заминаването си.

Той разчита на своята малобройна, но придобила огромно самочувствие армия, която вече не служи на Рим, а единствено на него. Вследствие на тежко заболяване Сула е станал неуравновесен и никой не знае каква е истинската му цел: дали да възвърне стария политически ред, дали да защити собствената си поругана чест, или да превърне Рим в театрална сцена, където класическата трагедия, римската сатира и гладиаторските представления се смесват в непод­ражаемо зрелище.

Никой не смее да се опълчи срещу него, единствено младият Гай Юлий Цезар и майка му Аврелия приемат предизвикателството и смело се хвърлят в политичес­ката борба. Кой ще победи зависи само от капризите на съдбата.

Виж още

Сензациоонната автибиография на Уил Смит излиза на 26 април

Целият свят говори за Уил Смит, но прочетете какво казва той за себе си в …

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.