„Подарък през декември“ от Джени Гладуел

По книжарниците излезе „Подарък през декември“ от Джени Гладуел, магическа коледна история, която ни отвежда под Северното сияние.

Джейн никога не е обичала особено коледните празници, но тази Коледа ѝ носи дори още повече от разочарование. Сезонът на елхите започва с разбито сърце, когато мъжът на живота ѝ я изоставя, а Лондон изглежда дори по-мрачен и кален от обикновено. На всичкото отгоре шефката ѝ във вестника, в който работи, решава да я изпрати в Норвегия, за да отрази дългогодишна коледна традиция. Всяка година по Коледа Норвегия подарява огромна елха на Великобритания, която се украсява богато в Лондон. Джейн е разследващ журналист. Непредвидено пътуване до страната на Северното сияние е последното, което си е представяла, при това заради някакъв си коледен обичай. Особено в обкръжението на кискащи се блогъри и инстаграм звезди, които се блъскат да направят най-добрата снимка.

Но бляскавите лампички на празничния сезон, пухкавите завивки, горещият шоколад под звездите и уютът може би са точно това, от което има нужда. А там някъде, сред фиордите, я очаква непредвиден подарък. Сред заснежените гори Джени открива отдавна заровени писма от времето на Втората световна война между млад войник и тайнствената му любима. Последното писмо завършва с молба, която никога не намира отговор. В компанията на магнетичен мъж, който обещава да я спаси от самотата, Джейн тръгва по следите на романтичната и тъжна история. Дали в края не я очаква собственото ѝ щастие?

„Подарък през декември“ (ИК „Сиела“) е изящна романтична приказка за намирането на нови сили, за да продължиш напред, увереността да пребориш демоните от миналото и значението на истинската свобода сред уюта на коледна Норвегия.

Тази книга е така напоена с аромата на Норвегия през зимата, че направо мога да помириша боровата гора. Прекрасни разказвачески умения. Направо ме отнесе.

Сю Муркрофт

Виж още

Премиерата на „Неделният продавач на книги“ от Даниел Вълчев – хрониката на един предизвестен успех

Дебютният роман на най-добрия съвременен юрист сред писателите – Даниел Вълчев, (все още) по-познат като …

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *