Поредната силна автобиография на легендарен футболист излезе на пазара

Автобиографична книга на легендарния български вратар Георги Велинов – пазителят на вратата на славния отбор на ЦСКА от 80-те години, излезе на 10 декември на пазара. Творбата носи заглавие „Моята история“ и е написана от дългогодишния спортен журналист Николай Александров.

Книгата, събрала историята на известния вратар в 328 страници, е с цена от 18 лева. Освен за футбол, в „Моята история“ се разказва и за необичайния живот на Джони, уви, съпроводен с доста житейски препятствия.

Когато стане дума за онзи велик отбор на ЦСКА от първата половина на 80-те години, неизменно спомените започват с вратаря. Изброяват се няколко легендарни играчи на червените, но на първо място винаги е Джони Велинов.

Вратарят, който бе признат и от своите, и от съперниците. Вратарят, чиито намеси промениха завинаги историята на футбола. Една решителна проява в последната минута на реванша срещу „Ливърпул“ – понякога това е достатъчно за цяла кариера. Един епичен мач насред Сан Себастиян – мнозина други биха се задоволили само с това. Но не и Георги Велинов. Той прави много повече за ЦСКА.

Налага се да си тръгне, после пак се връща, прави доста експерименти – у нас и в Европа, но „Армията“ остава завинаги онзи дом, в който го чакат, мястото, където вратите са постоянно отворени за него.

Историята на Джони не е само футболна. Животът на тази истинска легенда невинаги е белязан от червения цвят на триумфа, победите често са отстъпвали място на загубите. Истинските житейски загуби. След които трябва да намериш сили да се съвземеш, за да продължиш. Да останеш изправен. Както подхожда на един голям вратар. С емблемата на ЦСКА на гърдите.

Издава: Premium Books

Виж още

Писмо на Стайнбек за любовта ще бъде предложено на търг

Писмо на Стайнбек за любовта ще бъде предложено на търг Трогателно писмо на писателя Джон …

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *