„По-нататъшните приключения на Робинзон Крузо“ излизат за първи път на български

„“По-нататъшните приключения на Робинзон Крузо“ излизат за първи път на български, съобщиха издателите от „Изток запад“.

Тази книга е втора част на „Животът и приключенията на Робинзон Крузо“ и разказва какво става с Робинзон и верния му Петкан, когато двамата се връщат в цивилизацията след 28 години на пустинния остров.

Неспокойният дух на моряка от Йорк отново го кара да предприеме пътешествия по море и по суша, с които обикаля две трети от земното кълбо. Връща се на своя остров, за да провери как живее малката колония, която е оставил там, а после попада в Бразилия, на нос Добра надежда, в Мадагаскар, Бенгалия, на остров Формоза и в Сибир, като стига чак до Архангелск на Бяло море. По-нататъшните странствания продължават близо 12 години.

Даниел Дефо (роден като Даниъл Фоу, 1660-1731) е английски писател и журналист, станал известен с романа си Робинзон Крузо. Автор на памфлети, сатири, есета по политически, икономически и социални проблеми, документална проза – общо над 250 публикации.

Виж още

Писмо на Стайнбек за любовта ще бъде предложено на търг

Писмо на Стайнбек за любовта ще бъде предложено на търг Трогателно писмо на писателя Джон …

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *