„По-нататъшните приключения на Робинзон Крузо“ излизат за първи път на български

„“По-нататъшните приключения на Робинзон Крузо“ излизат за първи път на български, съобщиха издателите от „Изток запад“.

Тази книга е втора част на „Животът и приключенията на Робинзон Крузо“ и разказва какво става с Робинзон и верния му Петкан, когато двамата се връщат в цивилизацията след 28 години на пустинния остров.

Неспокойният дух на моряка от Йорк отново го кара да предприеме пътешествия по море и по суша, с които обикаля две трети от земното кълбо. Връща се на своя остров, за да провери как живее малката колония, която е оставил там, а после попада в Бразилия, на нос Добра надежда, в Мадагаскар, Бенгалия, на остров Формоза и в Сибир, като стига чак до Архангелск на Бяло море. По-нататъшните странствания продължават близо 12 години.

Даниел Дефо (роден като Даниъл Фоу, 1660-1731) е английски писател и журналист, станал известен с романа си Робинзон Крузо. Автор на памфлети, сатири, есета по политически, икономически и социални проблеми, документална проза – общо над 250 публикации.

Виж още

Предстоящо издание от ИБИС – „Богове и чудовища“ от Шелби Махурин

Омагьосващият финал на трилогията „Змия и гълъб“. Зашеметяваща история за магии, вещици и забранена любов …

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *