Продължението на бестселъра „Кафене на края на света“ от Джон П. Стрелеки вече е в книжарниците

За книгата

Животът и мирогледът на Джон се променят кардинално, когато една вечер се изгубва и случайно попада в крайпътно кафене със странното име Защо си тук. Вълнуващите разговори и достигнатите прозрения му вдъхват смелост да загърби потискащата рутина на ежедневието и да възприеме нов подход към живота.

Десетина години по-късно Джон кара колело по живописен маршрут на Хавайските острови, когато за негово огромно изумление вижда край пустия път кафене Защо си тук. Там са и старите му познати – сервитьорката Кейси и собственикът Майк. Към тях обаче ще се присъедини нов посетител – работохоличката Джесика, която е изгубила пътя и обхвата на телефона си. Тя неохотно се съгласява да остане за малко в кафенето, където получава традиционното меню с три въпроса на гърба.

Вече преживял духовна трансформация, Джон на свой ред ще се постарае да помогне на Джесика да постигне хармония със себе си. Той обаче не подозира, че самия него го очакват вълнуващи предизвикателства, които ще го насочат по нов път.

За автора

Джон П. Стрелеки определя себе си като експерт в това да помага на хората да живеят пълноценно. След като изоставя уреденото си, но монотонно ежедневие и за една година обикаля света с раница на гърба, той написва Кафене на края на света. Кратката вдъхновяваща история е преведена на повече от 35 езика и е заемала първо място в класациите на три континента над 156 седмици. Джон П. Стрелеки е автор на още няколко заглавия, като общият тираж на книгите му надхвърля 3 милиона екземпляра.

Чрез своите книги и чрез изявите си в телевизията и радиото Джон Стрелеки успява да предаде посланията си на милиони хора, като ги вдъхновява сами да вземат решения за своя живот. Заедно с имена като Опра Уинфри, Тони Робинс и Дийпак Чопра, той е смятан за един от стоте най-влиятелни хора в областта на лидерството и личностното развитие.

Правилата на сърфирането и как може да ги приложим в живота

Десет години след вълнуващото си посещение в „Кафене на края на света“, Джон Стрелеки се завръща с втората си книга, в която отново попада на симпатичните хора от кафенето и си припомня наученото от тях. Докато слуша седемгодишната Ема да обяснява правилата на сърфирането, Стрелеки си дава сметка, че малките и големите уроци са свързани, защото всичко, което тя казва, може да бъде отнесено към живота.

Ето как можете да ги приложите в живота си според Стрелеки:

Избери вълна

Това е все едно да избереш къде искаш да отидеш. Това е смисълът на съществуването. Или, в моя случай, петте неща, които искам да направя, а след това и моят смисъл на живота, тъй като смисълът на живота отначало ми се стори нещо прекалено голямо.

Позиционирай себе си и дъската, за да уловиш вълната

Това е все едно да се позиционираш така, че да живееш живота, който искаш. Да подредиш мислите, емоциите и действията си в синхрон с намеренията. Да харчиш в зависимост от това как искаш да живееш. Дори физически да бъдеш на правилното място, за да изживееш онова, което искаш. Или да намериш правилната среда и правилните хора, за да имаш възможно най-големи шансове за успех.

Започни да гребеш

Започни да действаш. Дай старт на приключението. Опитвай! Толкова пъти съм срещал хора с прекрасни мечти. Те обаче не предприемат нищо, за да осъществят тези мечти.

Когато почувстваш енергията на вълната, не спирай. Направи още няколко загребвания, за да яхнеш вълната

Много често виждам хора, които се отказват точно на ръба на възможността да преживеят нещо невероятно. Обземат ги страхове или леността спъва действията и намеренията им. Вълната е пред тях, но те спират непосредствено пред нея. Впоследствие трябва да вложат много енергия, за да започнат отначало.

Яхни вълната

Забавлявай се! Ако само гребеш, гребеш и гребеш, животът става скучен, а ти се изтощаваш. Идеята не е непрекъснато да се готвиш да се радваш на живота, а наистина да му се радваш. Да яхнеш вълната.

Това е всичко. Толкова е просто. Толкова е елементарно. И този урок бе преподаден от едно седемгодишно дете.

Виж още

Писмо на Стайнбек за любовта ще бъде предложено на търг

Писмо на Стайнбек за любовта ще бъде предложено на търг Трогателно писмо на писателя Джон …

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *