Ревю на ,,Време за милост“ от Джон Гришам

Джон Гришам е велик! Толкова велик, че от американските автори го нареждам веднага след любимеца ми Стивън Кинг! Любимият ми негов персонаж е адвокат Джейк Бриганс! След приключенията му в ,,Сянката на чинара‘‘, които поне за мен бяха разочароващи, извиках от кеф, когато разбрах, че Гришам е написал нова история за него и отново ни връща в Клантън,Мисисипи за поредния брутален съдебен рунд, в който Джейк ще участва. Има ,,Време да убиваш‘‘, и време да раздаваш правосъдие. Дошло е „Време за милост”.
Заглавието обаче заблуждава, а Джейк Бриганс отново е в центъра на разтърсващи събития. Всичко започва с историята на Дрю Гамбъл, шестнайсетгодишно момче, обвинено в убийството на местен полицай, алкохолик и насилник, който е партньор на майка му. Много граждани на Клантън искат бърз процес и смъртно наказание за Дрю. Бриганс насилствено е назначен за служебен защитник на Дрю и хич не е ентусиазиран от това. Освен семейството на насилника, срещу него са и целия полицейски участък в Клантън, а и целия град. Джейк обаче се потапя надълбоко в тази история, която се оказва по-сложна, отколкото изглежда на пръв поглед. Той е твърдо решен да спаси момчето от газовата камера, въпреки че така застрашава семейството си, кариерата си, финансовото си състояние и не на последно място собствения си живот!
За мен беше истинско удоволствие да прочета отново за преживяванията на незабравимите герои – Джейк, Ози, съдия Нуз, Лушън и другите от Клантън, Мисисипи, това култово градче в забравения от Бога  расистки и нереформиран Юг, където правосъдието се прилага навсякъде, но не и в съдебната зала! Искрено се надявам да има нова история за Джейк Бриганс и препоръчвам ,,Време за милост‘‘. Седнете ,,под сянката на чинара‘‘, с чиния пържено пиле и царевица и с чаша студен чай в ръка, отворете книгата и й се насладете!

Oценка - 8.8

8.8

User Rating: Be the first one !

Виж още

Ревю на „Проектът „Аве Мария“ от Анди Уеър

Започвам с това, че „Проектът „Аве Мария“ е първата книга, която прочетох на Анди Уеър …

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *