Ревю на „Игри на ума“ от Лиона Дийкин

Съвсем случайно попаднах на книгата. Привлече ме нейния сюжет и честно казано не съжалявам. Добър психологически трилър, който от първата до последната страница не те оставя. За какво става въпрос?

Четирима души от различни части на Англия са в неизвестност след рождения си ден, за който получават поздравителни картички, приканващи ги да се включат в Играта. Полицията не е обезпокоена, но семействата им са в паника. Д-р Огъста Блум започва свое разследване и открива общото между изчезналите. То й дава ключа към разрешаването на мистерията, но я поставя в смъртна опасност. А какво всъщност е общото? Че са психопати. Те зарязват своя живот със семейства и деца, за да правят нещо, което ги кара да бъдат това, което винаги са искали. И не става дума за убийства…

Д-р Блум и нейният колега Джеймсън започват да търсят четиримата изчезнали. В последствие се оказва, че те вече са над 100! Именно тогава Джеймисън се влюбва в красива непозната, която има тайни, свързани с… д-р Блум. Мистерия, която с всяка страница става все по-сложна за разплитане, а обратите следват един след друг. Изчезналите започват да се завръщат, но нямат никакви намерения да разкриват къде са били и какво точно са правили. Докато Блум и Джеймисън замислят план как да влязат и те в Играта на психопатите се оказва, че те отдавна са в нея, но те дори не подозират.

Романът, който ще има продължение, се чете лесно. Има предвидими моменти, което малко ме разочарова, но книгата си заслужава. Още повече, че ни запознава от близо с хора, каквито със сигурност познаваме или ще срещнем – психопатите. Тази книга е за тях и за любителите на трилъра. Авторът пък е бивш полицейски психолог, който знае как да ни представи лошите в най-напрегнатите моменти. Със сигурност има много по-добри психологически романи от „Игри на ума“, но знам, че бих прочел и неговото продължение.

Ревюто е публикувано в раздел „Ревюта“ на нашия форум, където може да се запознаете с рецензии и на други любими книги. Авторско ревю към книга, което би предизвикало нашия и на читателите интерес, ще бъде каченo на нашия сайт. Може да ни изпращате ревюта и на мейла ни editor@nadvecher.bg.

Оценка: - 7.1

7.1

User Rating: Be the first one !

Виж още

Ревю на „Проектът „Аве Мария“ от Анди Уеър

Започвам с това, че „Проектът „Аве Мария“ е първата книга, която прочетох на Анди Уеър …

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *