Читалището в Гложене се нуждае от твоята подкрепа

На вниманието ти представяме Дарителската кампания „Да съхраним емблемата на Гложене“. Средствата са за укрепване и отстраняване на проблемите в най-компрометираните части на покривната конструкция на читалището до реализиране на цялостен проект за рехабилитация на сградата и възстановяване на нейната функционалност. Средствата се набират по сметката на НЧ „Цачо Ненов – 1897 г.“ BG75UBBS80021097792140 в Обединена Българска Банка – клон Тетевен целево за ремонтни дейности.

Количествено стойностна сметка касаеща най-неотложните дейности по укрепване на покривната конструкция на стойност 14 994,52 лв.

„В бюджета на Община Тетевен за 2021 г. са предвидени 7000 лв., а останалите средства трябва да бъдат нашия принос – разкриха от читалището. – Надяваме се с подкрепата на повече хора и организации, да успеем! Защото селото ни има нужда от своето читалище за културни и обществени събития, за изява на любителските ни състави, а уникалната като архитектура сграда, строена с усилията на общността пре 1932-34 г. трябва да бъде съхранена за поколенията“.

Виж още

3092 книги и над 200 списания бяха събрани от инициативата ни и в последствие дарени на четири читалища

3092 книги и над 200 списания бяха събрани от инициативата „Книгодарителите“ – „Дари книга на …

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *