3092 книги и над 200 списания бяха събрани от инициативата ни и в последствие дарени на четири читалища

3092 книги и над 200 списания бяха събрани от инициативата „Книгодарителите“ – „Дари книга на българско читалище, бъди будител“, организирана от форума на четящите хора в България www.nadvecher.bg. Както бяхме обещали, днес, 1-ви ноември – Ден на народните будители, книгите бяха предадени на четирите читалища – „Цачо Ненов“ в село Гложене, „Христо Смирненски“ в село Черни вит, „Христо Ботев“ в село Български извор и читалище „Съгласие“ в град Тетевен. Кампанията продължи почти два месеца и по всичко изглежда, че е най-успешната в България за тази година. Но не това е най-важното в случая.

Четири читалища ще обновят книжния си фонд с издания преди 2000 година. Книги, които ще зарадват много хора от един от най-красивите и зелени райони, намиращи се в полите на Тетевенския балкан. Тук е и моментът да обявим, че инициативата бе в памет на Станка Динкова, дългогодишен читалищен деец и библиотекар в село Гложене. Поклон пред светлата й памет!

 

Честит 1-ви ноември и подарете книга на българско читалище! Направете го за това, което се намира най-близо до вас. Нашата кампания е поредното доказателство, че когато държавата не се грижи за запазването на своите културни и духовни ценности, хората знаят как да го правят. Благодарим на всички дарители, които направиха първата инициатива на нашия форум nadvecher.bg и най-голямата в страната. Честит Ден на народните будители!

Виж още

Teteven.news: 3092 книги и над 200 списания бяха дарени на четири читалища в община Тетевен

3092 книги и над 200 списания бяха събрани от инициативата „Книгодарителите“ – „Дари книга на …

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *