Издателство „Бард“ публикува Топ 10 на книгите, които ще издаде през 2021 г.

Да опиташ да предвидиш още през януари най-предпочитаните заглавия през годината, много прилича на дългосрочна прогноза на времето, т.е. – рискуваме сериозна неточност. Още повече, че агентите ни шепнат слухове за поне два титанични романа, които обаче няма да коментираме, както смятаме, че трябва да се постъпва с всички непотвърдени слухове.

Все пак ето десет книги, които издателство „Бард“ ще пусне на пазара през 2021 година:

📖1. „Двете изгубени планини“, Матю Райли – С новата книга от поредицата, която стартира със „Седемте смъртоносни чудеса“, нещата са лесни, заглавието вече е по книжарниците и съвсем предвидимо – жъне успехи.

📖2.„Чудночума“, книга трета от ‚Невърмур“, автор – Джесика Таунсенд. Третият „Невърмур“ чупи рекорда за писма от читатели, започващи с думата „Кога“? Отговаряме тук – края на януари!

📖3. Майкъл Конъли – „Законът на невинността“ – Думите са излишни, Конъли е един от малкото автори, които въпреки невероятната си производителност, никога не са разочаровали своите последователи, те пък му връщат с пословична вярност. Ще излезе в първото тримесечие.

📖4. Джеф Безос – „Изобретявай и блуждай“ (заглавието не е финално). Книгите за най-богатите и най-влиятелните хора на планетата винаги са привличали читателите. Случи се с биографията на Илон Мъск, Стив Джобс, Ханри Форд… Такава е съдбата и на тази книга, още повече, че автор е самият Безос, който има много какво да ни каже.

📖5. Реймънд Фийст – „Кралица на бурите“. Отдавана чаканото продължение на „Крал на пепелища“ от един от най-обичаните автори във фентъзи жанра. Точка.

6. Матю Макконъхи – „Greenlights“. Книгата оглавяваше класацията за нехудожествена литература на „Ню Йорк Таймс“. В нея Макконъхи прави равносметка на своите преживяни 50 години на този свят. За самата книга казва, че е за успехите и неуспехите, за радостите и страданието.

📖7. Стивън Кинг – „Later“. Дали нова книга от Краля ще привлече читателите?

📖8. Майкъл Ферис Смит – „Ник“ (заглавието не е финално). Книгата е подобаващо продължение на един от най-великите романи на всички времена – „Великият Гетсби“. Този път фокусът е върху разказвача, сещате се – съседът Ник, който винаги е бил поне толкова интересен, колкото самия Гетсби.

📖9. Джей Шети – „Мисли като монах“. Мрежата е пълна с цитати от книгата, а още повече – с материали за автора. Любопитен типаж, проверете го.

📖10. Анди Уеър – „Project Hail Mary“. След успеха на „Марсианецът“ държим Анди Уеър под око. Явно същото прави и киноиндустрията, понеже любимият ни тандем – Фил Лорд и Крис Милър – ще режисират суперпродукция по очакваната книга на Уеър. Вече и известно, че в главната роля ще видим Райън Гослинг.

Виж още

„Джони грабна пушката“ е една от най-ярките антивоенни книги на всички времена

„Забраняван по време на Втората световна война, романът остава ярък образец на антивоенната литература. Светът …

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.