Издателство „Бард“ публикува Топ 10 на книгите, които ще издаде през 2021 г.

Да опиташ да предвидиш още през януари най-предпочитаните заглавия през годината, много прилича на дългосрочна прогноза на времето, т.е. – рискуваме сериозна неточност. Още повече, че агентите ни шепнат слухове за поне два титанични романа, които обаче няма да коментираме, както смятаме, че трябва да се постъпва с всички непотвърдени слухове.

Все пак ето десет книги, които издателство „Бард“ ще пусне на пазара през 2021 година:

📖1. „Двете изгубени планини“, Матю Райли – С новата книга от поредицата, която стартира със „Седемте смъртоносни чудеса“, нещата са лесни, заглавието вече е по книжарниците и съвсем предвидимо – жъне успехи.

📖2.„Чудночума“, книга трета от ‚Невърмур“, автор – Джесика Таунсенд. Третият „Невърмур“ чупи рекорда за писма от читатели, започващи с думата „Кога“? Отговаряме тук – края на януари!

📖3. Майкъл Конъли – „Законът на невинността“ – Думите са излишни, Конъли е един от малкото автори, които въпреки невероятната си производителност, никога не са разочаровали своите последователи, те пък му връщат с пословична вярност. Ще излезе в първото тримесечие.

📖4. Джеф Безос – „Изобретявай и блуждай“ (заглавието не е финално). Книгите за най-богатите и най-влиятелните хора на планетата винаги са привличали читателите. Случи се с биографията на Илон Мъск, Стив Джобс, Ханри Форд… Такава е съдбата и на тази книга, още повече, че автор е самият Безос, който има много какво да ни каже.

📖5. Реймънд Фийст – „Кралица на бурите“. Отдавана чаканото продължение на „Крал на пепелища“ от един от най-обичаните автори във фентъзи жанра. Точка.

6. Матю Макконъхи – „Greenlights“. Книгата оглавяваше класацията за нехудожествена литература на „Ню Йорк Таймс“. В нея Макконъхи прави равносметка на своите преживяни 50 години на този свят. За самата книга казва, че е за успехите и неуспехите, за радостите и страданието.

📖7. Стивън Кинг – „Later“. Дали нова книга от Краля ще привлече читателите?

📖8. Майкъл Ферис Смит – „Ник“ (заглавието не е финално). Книгата е подобаващо продължение на един от най-великите романи на всички времена – „Великият Гетсби“. Този път фокусът е върху разказвача, сещате се – съседът Ник, който винаги е бил поне толкова интересен, колкото самия Гетсби.

📖9. Джей Шети – „Мисли като монах“. Мрежата е пълна с цитати от книгата, а още повече – с материали за автора. Любопитен типаж, проверете го.

📖10. Анди Уеър – „Project Hail Mary“. След успеха на „Марсианецът“ държим Анди Уеър под око. Явно същото прави и киноиндустрията, понеже любимият ни тандем – Фил Лорд и Крис Милър – ще режисират суперпродукция по очакваната книга на Уеър. Вече и известно, че в главната роля ще видим Райън Гослинг.

Виж още

Писмо на Стайнбек за любовта ще бъде предложено на търг

Писмо на Стайнбек за любовта ще бъде предложено на търг Трогателно писмо на писателя Джон …

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *