nadvecher.bg

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Zahari_E

Страници: [1] 2
1
Супер разказ! Много ми хареса финала, поздравления!

2
На лафче / Re: В момента чета
« -: Март 29, 2021, 03:41:49 pm »
С голямо вълнение започвам "Бьорнстад", след като случайно попаднах на сериала по HBO и ми хареса доста  :D

Има доста разлики със сериала, особено в характерите на героите. Дано ти хареса :)

3
Хубав сайт, успех и от мен!

4
Здравейте, четящи приятели! Инциативата  "Книгодарителите" - "Дари книга на българско читалище, бъди будител", която се организира от нашия форум за четящите хора в България www.nadvecher.bg навлиза в своя краен етап. Стартирахме кампанията с цел обновяване и обогатяване на книжния фонд на читалищата - НЧ „Цачо Ненов -1897 г.“ с. Гложене и НЧ "Христо Смирненски" с. Черни Вит. И за месец дарените книги надхвърлиха 1000!!! Нямаме думи да ви опишем колко зареждащо е това, което правим, благодарение на вашата подкрепа!

Огромният брой дарени книги доведе до идеята ни още две читалища от Тетевенския край да бъдат включени в Инициативата и техните читатели също да се докоснат до интересните и качествени произведения, които дарявате! Свързахме се с тези две читалища, а именно НЧ "Христо Ботев-1897" в село Български извор и библиотеката при НЧ „Съгласие 1869 г.” град Тетевен, и те отговориха, че с радост ще приемат дарение от книги. Още повече, че жителите на град Тетевен отбелязват празника на града, именно на 1 ноември, Ден на народните будители. Затова считаме, че това е подходящ повод, Тетевенската библиотека да получи нови интересни книги за своите читатели на този празничен ден.

Така с ваша помощ ще допринесем за обновяването на книжния фонд на ЦЕЛИ ЧЕТИРИ читалища! Сърдечни благодарности за прекрасните списания и страхотните книги! Благодарим и на хората от района, които повярваха в нашата идея и даряват книги директно в читалищата, за които правим всичко това!
Благодарим и на платформата Time Heroes, която продължава да ни подкрепя! 

Припомняме, че всеки може да участва в инициативата като дари книга, която е издадена след 2000 г. Кампанията продължава до 19 октомври, а предаването символично ще се направи на 1 ноември – Ден на народните будители. Всички подробности за кампанията са на линка в биото

Благодарим ви още веднъж за подкрепата и завършваме с един цитат на Патриарха на българската литература Иван Вазов:
"Ако не бях дошъл в Тетевен, и аз щях да остана чужденец на Майка България", Иван Вазов.

П.С. Добавяме и кратка информация за историята и дейността на двете читалища, които ще включим в Инициативата.

Библиотеката при Народно читалище „Съгласие 1869 г” е най-голямата библиотека в община Тетевен. Летоброенето й започва с основаването на читалището в далечната 1869 година. Вече над 150 години тя е един от най-важните обществени центрове, архив на местни издания, място за срещи с вълшебния свят на книгите. В унисон със съвременните потребности нашата библиотека разширява кръга на своите ползватели чрез библиотечно – информационния център.
       
През годините Библиотеката при НЧ „Съгласие 1869 г.“ стоически оцелява, като преминава през всички изпитания на времето, неизменно присъства в живота на тетевенската общност, променя се, за да остане! Стараем се да поддържаме богат библиотечен фонд. Това стана възможно благодарение и на Програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност” на Министерството на културата.
   
Фондът на Библиотеката, който в настоящия момент е  над 87 000 тома, се попълва от  постъпления на библиотечни документи, закупени със собствени средства, чрез дарения на фондации, културни центрове, институции, издателства или частни лица.
       
Постоянно търсим начини за обогатяване на фонда, разнообразяване на дейностите, за да сме в крак с изискванията на времето и читателите.Системно проучваме читателските търсения чрез анкети на място и в социалните мрежи.

Съвременният облик на библиотеката я очертава като значима институция с образователни, културни и информационни функции.

Библиотека при Народно читалище ,,Христо Ботев – 1897г‘‘ – село Български извор
Народно читалище ”Христо Ботев-1897” е създадено на 19.10.1897 година, като първата му и основна дейност е учредяване на читалищна библиотека, която не е спирала дейността си и към настоящия момент. От 2009 година към читалището стартира Програма „Глобални библиотеки – България”.
    
Реалният и библиотечен фонд е 15174 тома книги и за 2019 година е обслужила 193 читатели, част от които са от съседните села.

Ежегодно от бюджета на читалището се заделят макар и минимални средства за закупуване на нови книги, но през 2019 година средствата на читалището, не достигнаха до библиотеката. Набавената литература бе само от дарения, които библиотеката получи от проведената дарителска кампания „Подари книга – получи усмивка”, която е предимно художествена – стари издания, но със запазен  външен вид. Това доведе до 50% спад на читателите. Детския отдел бързо се похабява и износва и това е причина за отлив на малките читатели. Заглавия с нови сюжети, харесвани от тийнейджърите са в много ограничено количество, което води до бърза загуба на интерес у младите. Поради високата активност на възрастните читатели,  художествената литература бързо се прочита и препрочита, а липсата на нови заглавия отблъсква и тях.
Това е просто страхотно! Читалищата наистина имат нужда от нови книги. Браво на форума!

5
На лафче / Re: В момента чета
« -: Септември 13, 2020, 05:36:50 pm »
Снощи започнах "Джойленд" от Стивън Кинг, скоро не бях чел Краля и реших да се върна към него с тази книжка.

Прилична е, но нищо специално, поне за мен, де...

6
Игри / Re: Спечели биографията на Уолт Дисни
« -: Септември 13, 2020, 05:36:04 pm »
Симба  ;D

7
На лафче / Re: В момента чета
« -: Август 24, 2020, 11:46:44 pm »
3 книги, 2 на хартия, 1 аудио, всички до 45 %, не знам как 😃

Сборникът с новели АКО ИМА КРЪВ на Кинг я чета хаотично, защото първо искам, разбира се, да прочета за Холи Гибни и продължението на събитията от Другият. Още докато четях Другият миналата година, правех връзки с друг известен роман на Кинг (който е фен и е чел Другият знае за какво говоря) си мислех, че Кинг в един момент ще си признае очевидното. И в тази новела, "Ако има кръв", си признава с точно една фраза в диалога! Велико! Изглежда новелата е свързваща за бъдещ роман, поне така ми изглежда, до момента. Имам още 100 страници от нея. Нямам търпение да прочета сборника с новели и да напиша и аз ревю! :)

MIDNIGHT SUN. Да, зная, зная! Започнах от 12 глава, тоест от около 30 % от книгата, защото превода от 2009 го препрочетох през май, и нямам нуждата да минавам през тоя религиозен речитатив отново. В крайна сметка, бях любопитна относно книгата, и реших да заложа на по-малкото зло, аудиокнига. Слушам на скорост 2,5 и засега е търпимо, макар че често въртя очи, докато слушам драматичния монолог на Едуард. Това е доста забавно за хората, с които се разминавам по улицата, и които трябва да траят за секунда-две киселото ми изражение, извито в язвително-отвратена псевдо-усмивка. И не, стилът на писане на Майър, поне за мен, не се е подобрил за десет години. Засега рейтингът ми за книгата е между 1 и 2 звезди.

ШОКОВА ДОКТРИНА е уникална книга, дори и след 10 години, отново ми действа шокиращо. Мисля си, докато я чета, че много хора, в това нестабилно време, в България (твърдо няма да говоря за политика) трябва да я прочетат, за да им се кристализира ясно какво се случва, и най-вече защо. Паралелите са повече от ясни между събитията. Книгата ми напомня и за един документален филм на Майкъл Мур, който ще прегледам тези дни отново, засягащ същата тематика: "Корпорация, една любовна история". Има я в сайта www.dokumentalni.com

Поставам си goodreads профила тук, който желае да ме последва: https://www.goodreads.com/user/show/55503105-bo-stoyanova

Как бе, жена  :) Направо ми скри шапката, аз чета като уморен охлюв сравнение с теб, като дори се зарадвах, че този месец успях да "бутна" две книги, но след като ти прочетох поста се сдухах...  8)

8
Изобщо не знаех, че има такава книга, но бях попадал на филма, който се оказа, че е по нея.  Ще я проверя значи  :D

9
На лафче / Re: В момента чета
« -: Август 02, 2020, 05:40:45 pm »
След дълго чакане започвам "Лидерът" от сър Алекс Фъргюсън. Ако някой я е чел, нека каже дали му е харесала. Благодаря  8)

10
Ако президентът нареди всички книги да бъдат изгорени и имате време да спасите само три, кои биха били те?

За пример давам отговорът на Стивън Кинг: "Романът на Лизи", "Сблъсък" и "Мизъри".

А вие кои три книги бихте спасили? 😉

11
Залагам на биографията на Христо Стоичков. Чел съм редица спортни биографии и мога да кажа, че тази на Камата е на същото ниво. Знам, че е преведена вече и на испански език, а у нас мисля, че тиражт й мина 70 000, което е скандално много за нашия пазар. Действително е добра книга!

12
Ново издание от Booktrading ще е :)Уау.  ;D много яки корици...

Наистина уау! Изглежда фантастично! Аз имам едно вехто старо издание на "1984", но по всичко изглежда, че ще го подменя. Дано само шрифтът да е читав, а не за лупи :D

13
Много Фантастика За Малко Пари от "Бард". Отстъпката е 42% - https://www.bard.bg/promo/x-of-y/?id=56

14
„Време да се живее и време да се мре“ на Ерих Мария Ремарк. На мен лично много ми хареса.

15
Игри / Re: Коя е любимата ти книга и защо?
« -: Май 26, 2020, 10:36:15 am »
"Престъпление и наказание" от Фьодор Достоевски. Така ми влияеше докато чета, че ме гонеше параноята... Все едно аз съм престъпникът  ;D

Страници: [1] 2
SMF spam blocked by CleanTalk