nadvecher.bg

Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
На лафче / Re: В момента чета
« Последна публикация от Санта - Април 12, 2021, 10:13:03 pm »
С голямо вълнение започвам "Бьорнстад", след като случайно попаднах на сериала по HBO и ми хареса доста  :D

Има доста разлики със сериала, особено в характерите на героите. Дано ти хареса :)

Хубави са и двете. В шведските медии четох, че ще има и книга трета от поредицата, така че чакаме :)
2
На лафче / Re: В момента чета
« Последна публикация от Feel - Април 11, 2021, 10:02:40 am »
С голямо вълнение започвам "Бьорнстад", след като случайно попаднах на сериала по HBO и ми хареса доста  :D

Има продължение - "Ние срещу всички", приятелката ми го чете...
3
Лично творчество / Re: Никога няма да забравя Калина
« Последна публикация от Zahari_E - Март 29, 2021, 03:43:24 pm »
Супер разказ! Много ми хареса финала, поздравления!
4
На лафче / Re: В момента чета
« Последна публикация от Zahari_E - Март 29, 2021, 03:41:49 pm »
С голямо вълнение започвам "Бьорнстад", след като случайно попаднах на сериала по HBO и ми хареса доста  :D

Има доста разлики със сериала, особено в характерите на героите. Дано ти хареса :)
5
Ревюта / Ревю на "Пътна мрежа" от Стивън Кинг/Ричард Бакман
« Последна публикация от Klemenza - Март 16, 2021, 11:08:29 pm »
"Пътна мрежа" е поредната изключителна книга на Стивън Кинг от периода "Ричард Бакман". И в нея, както в "Гняв", Кралят на ужаса залага на човешка история, която може да е част от всяко ежедневие.

За какво точно става въпрос? Един проект за дострояване на магистрала, който заплашва да разруши дома и работното място на главния герой в романа Бартън Джордж Доус и преобръща живота му на 180 градуса. На пръв поглед нищо фундаментално, но писател като Кинг прави историята дяволски истинска, психологическа и тревожна. Та Доус трябва да се примири с факта, че трябва да напусне родната си къща и мястото, където е работил над 20 години, заради идеята за нов и хубав път. Главният герой разполага с достатъчно време да се примири със статуквото , да сключи изгодни сделки за продажбата на дома си и всичко да приключи мирно и тихо. Но това е роман на Бакман тъмното алтер-его на Кинг, а както  и в другите негови брутални романи, нищо не свършва с хепи енд.

Доус е решен да спъне колелото на бюрокрацията и прогреса в борба с катастрофални последици. Той така и не може да приеме, че трябва да смени къщата и работното си място заради пътен проект. Обсебен от това, той спира да живее в реалността на 20 век, а единствените му мисли са само и единствено за новия пътен участък. Инатът на Доус преминава в лудост и бързо губи работата и съпругата си, която отказва да е част от неговия цирк. С всяка следваща страница главният герой става все по-луд, но все по-симпатичен на читателя. Един честен човек, който се изправя срещу бюрократичната машина. Нещо, с което всеки се сблъсква рано или късно.

Как ще свърши всичко? За да не издаваме самия край, само ще кажем - зрелищно! И краят ни хареса, защото Доус в крайна сметка се оказва прав за своя инат, който го докарва до лудост. В последните редове на гениалния психологически роман, става ясно, че ако не строи всяка година нови пътища над определена минимална дължина, общината губи отпусканите от федералното правителство средства за всякакво пътно строителство на нейна територия. И в крайна сметка, както се случва в 99,99 процента от битките между администрацията и човека, Голиат смачква Давид!

Книгата започва малко тромаво, но бързо набира инерция и след това се чете на един дъх.

Завладяваща, но несправедлива история, но не е ли всяка човешка такава?

Оценка: 8,0 от 10
6
Време е за нова книга от Фредрик Бакман. Последната му "Тревожни хора" излезе преди две години, така че... Време е  8)
7


Скъпи приятели,

с голяма гордост и истинско удоволствие, искаме да ви информираме, че нашият сайт Nadvecher.bg получи номинация за годишните награди за доброволчество „ГЕРОИТЕ“ на TimeHeroes. Номинирани сме в категория „Организации“ за нашата инициатива „Книгодарителите“ – „Дари книга на българско читалище, бъди будител“, приключила на 1-ви ноември 2020 година.

Припомняме, че в продължение на три месеца събирахме книги, издадени след 2000 година с цел подпомагане и обогатяване книжния фонд на четири читалища от Тетевенския регион. Става въпрос за „Цачо Ненов“ в село Гложене, „Христо Смирненски“ в село Черни вит, „Христо Ботев“ в село Български извор и читалище „Съгласие“ в град Тетевен. Дарителската кампанията за книги бе най-успешната в България за 2020 година.

нициативата ни бе организирана в памет на Станка Динкова, дългогодишен читалищен деец и библиотекар в село Гложене.

С ваша помощ успяхме да съберем 3092 книги и над 200 списания, които бяха разпределени към споменатите читалища. Те от своя страна пък подариха част от книгите, които вече имат на други библиотеки, училища и различни институции, като така абсолютно всички книги и списания стигнаха до читатели.

Успешната кампания бе реализирана и с огромната и незаменима помощ на платформата TimeHeroes, за което още веднъж изказваме нашата благодарност! Дълбок поклон към Вас!

Сега сме номинирани за техните ежегодни награди, което още веднъж доказва колко значима е била нашата инициатива. Дали ще спечелим? Това няма значение, защото истинското удовлетворение получихме след множеството благодарности, както на институциите, на които дарихме, така и от множество читатели! Благодарности на всички, които са харесали това, което правим и са ни номинирали!

А изключителния успех, който постигна Инициативата, ни вдъхнови да направим така, че дарителството да стане постоянно, а не единичен акт на съпричастност! В момента тече нашата ПОСТОЯННА инициатива за подпомагане на читалища в различни точки на България.

Повече подробности за нея и кои библиотеки може да подпомогнете, прочетете на този линк: ЦЪК
8
Чакам "Later" от Стивън Кинг  8)
9
На лафче / Re: В момента чета
« Последна публикация от Sofia_1000 - Март 14, 2021, 01:51:30 pm »
С голямо вълнение започвам "Бьорнстад", след като случайно попаднах на сериала по HBO и ми хареса доста  :D
10
И аз искрено се надявам да прочетем вече "Ветровете на зимата" , както и да преведат скоро "Later" от Стивън Кинг. За сега намирам само резюмето от официалната страница
https://stephenking.com/works/novel/later.html

Не съм чула за нещо подобно, но тайно се надявам Дан Браун да ни изненада с нов роман до края на годината  ;D
Страници: [1] 2 3 ... 10
SMF spam blocked by CleanTalk