Книгите против ваксинирането все по-голям хит

Живеем във времена на масово ваксиниране срещу COVID-19. Това е и водещата тема в ежедневието ни. Очевидно нещата стигат дори по-далеч, а антиваксър книгите вече са хит. Във Великобритания проучване показва, че книги против масовото ваксиниране са едни от най-четените на Острова и все повече се продават онлайн по Amazon и големите книжарници като Waterstones и Foyles.

На свой ред Sky news съобщи, че проучвания сред читатели и ревюта на книги показват, че едни от най-популярните издания са тези с антиваксинационна тематика. Дали и Стивън Кинг ще напише нещо по темата? Тръпнем в очакване да видим.

Две от най-продаваните книги в момента в Amazon, които са в челната десетка, са именно с такава тематика. Освен това телевизията разкрива, че споменатите книжарници продават и други книги, съдържащи медицинска дезинформация – от конспиративни теории за коронавируса до отричане на СПИН като заразна болест.

Заместник-министърът на здравеопазването в сянка Алекс Норис коментира, че масовото ваксиниране е приоритет за страната и е много тъжно да се установи свободната продажба на такава литература.

Норис допълни, че не смята, че решението е тези книги да бъдат изгорени или изхвърлени, защото това ще ги направи още по-търсени, а най-добре би било да се засили кампанията срещу дезинформация и продаващите книги да гледат по-отговорно на продуктите, които разпространяват.

Виж още

Премиерата на „Неделният продавач на книги“ от Даниел Вълчев – хрониката на един предизвестен успех

Дебютният роман на най-добрия съвременен юрист сред писателите – Даниел Вълчев, (все още) по-познат като …

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *