Пет книги, които да вземете в багажа за морето

На море се ходи винаги с поне една книга. Плажът е мястото, където особено много обичаме да се отдадем малко повече на четенето. Това е така, защото в забързаното ежедневие и нещата, които има да вършим всеки ден, ни отнема от часовете над книгата. Затова на морето отиваме винаги с план какво и колко ще прочетем. Тази година направихме списък с пет книги, които ви препоръчваме да прочетете по време на морето, ако все още не сте го направили. Заглавия, които гарантират ползотворна почивка и приятни моменти с книга в ръка. Лято е, да му се насладим както трябва!

„Народът срещу Алекс Крос“ от Джеймс Патерсън

Този път Алекс Крос е на подсъдимата скамейка. Обвинен в две убийства и полицейска бруталност, той е изправен пред необичайно предизвикателство, но е твърдо решен да докаже невинността си.

Отстранен от работа, Крос решава да се върне към първата си професия – психологията, отваряйки консултативен кабинет в сутерена на дома си. И се справя наистина добре, докато бившият му партньор Сампсън не се появява на прага му с молба за помощ. Той разследва отвличането на млада жена и има всички основания да смята, че случаят е свързан с няколко други. Всички жертви са красиви блондинки, а следите на похитителите потъват в най-мрачните дебри на интернет – тъмната мрежа.

Колкото и да е рисковано, Крос се впуска в издирването на момичетата, макар то да застрашава собственото му бъдеще.

„Игри на ума“ от Лиона Дийкин

Четирима души от различни части на Англия са в неизвестност след рождения си ден, за който получават поздравителни картички, приканващи ги да се включат в Играта. Полицията не е обезпокоена, но семействата им са в паника. Д-р Огъста Блум започва свое разследване и открива общото между изчезналите. То й дава ключа към разрешаването на мистерията, но я поставя в смъртна опасност. А какво всъщност е общото? Че са психопати. Те зарязват своя живот със семейства и деца, за да правят нещо, което ги кара да бъдат това, което винаги са искали. И не става дума за убийства…

Линк към ревюто ни за книгата: Цък!

„Гомор“ от Роберто Савиано

Роден в Неапол, младият автор още четиринайсетгодишен става свидетел на убийство, а баща му е пребит, защото е спасил живота на ранено момче, набелязано от Камората за екзекуция. Роберто се записва в младежко сдружение за борба с престъпната организация Камора и през следващите четиринайсет години целият му живот е отдаден на разобличаване дейността на мафиотските кланове от Неапол, натрупали вече колосална икономическа мощ.

За да събере информация за книгата си, авторът прави и невъзможното. Работи като строителен работник и като асистент на китайски текстилен производител – все дейности, подчинени на Камората. Скита по „екологично чистите” полета край Неапол, където Камората заравя незаконно токсични отпадъци. Проучва системата за намиране на работа в чужбина с камористки препоръки и лети до Великобритания. Дори влиза в ролята на сервитьор на една камористка сватба.

Неслучайно авторът Роберто Савиано получава смъртна присъда от неаполитанските мафиоти, тъй като той разобличава неаполитанската мафия „Камора“.

„По-късно“ от Стивън Кинг

,,По-късно‘‘ е интересна история, в която любимият автор ни запознава с едно дете, притежаващо странна и плашеща дарба. Хлапето ни въвежда в своя живот, доста банален между другото – проблеми в училище, първи любовни трепети, взаимоотношения с майка, прекаляваща с алкохола, почти фалирала и с гадже жена, и бореща се със зъби и нокти с живота, за да бъдат тя и детето й добре – въобще обикновена история през 21 век. Дарбата на Джейми да говори с мъртвите обаче го въвлича в интересни и много плашещи събития и от началото на книгата та до края, препускаме с бясна скорост в тази паранормална приказка.

Линк към ревюто ни за книгата: Цък!

„Плажът“ от Алекс Гарланд

„Плажът“ на Алекс Гарланд се чете на един дъх! Самата идея за съществуването на подобно закътано тайно райско място човърка любопитството и всеки иска да разбере дали наистина то съществува. Но както пише в анотацията, „това, което главните герои откриват не е рай, а ад.“. Увлекателна, завладяваща и на моменти изтрещяла!

„Плажът“ впечатлява с безмилостно точния портрет на съвременните пътешественици. Отраснали в ера на консуматорство и ниски ценности, те търсят нещо, което да бъде истинско и запомнящо се. Те намериха рая, но там загубиха своята невинност.

Линк към ревюто ни за книгата: Цък!

Виж още

Премиерата на „Неделният продавач на книги“ от Даниел Вълчев – хрониката на един предизвестен успех

Дебютният роман на най-добрия съвременен юрист сред писателите – Даниел Вълчев, (все още) по-познат като …

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *