Teteven.news: 3092 книги и над 200 списания бяха дарени на четири читалища в община Тетевен

3092 книги и над 200 списания бяха събрани от инициативата „Книгодарителите“ – „Дари книга на българско читалище, бъди будител“, организирана от форума на четящите хора в България www.nadvecher.bg, информира teteven.news.

Както бяха обещали организаторите на 1-ви ноември – Ден на народните будители, книгите бяха предадени на четирите читалища – „Цачо Ненов“ в село Гложене, „Христо Смирненски“ в село Черни вит, „Христо Ботев“ в село Български извор и читалище „Съгласие“ в град Тетевен. Кампанията продължи почти два месеца и по всичко изглежда, че е най-успешната в България за тази година.

„Инициативата бе в памет на Станка Динкова, дългогодишен читалищен деец и библиотекар в село Гложене. Поклон пред светлата й памет!“, съобщиха организаторите. Те добавиха, че се надяват книгите да зарадват много хора от един от най-красивите и зелени райони, намиращи се в полите на Тетевенския балкан.

Ето какво споделиха още инициаторите на дарителската акция:

„Честит 1-ви ноември и подарете книга на българско читалище! Направете го за това, което се намира най-близо до вас. Благодарим на всички дарители, които направиха първата инициатива на нашия форум nadvecher.bg и най-голямата в страната. Честит Ден на народните будители!“.

Виж още

3092 книги и над 200 списания бяха събрани от инициативата ни и в последствие дарени на четири читалища

3092 книги и над 200 списания бяха събрани от инициативата „Книгодарителите“ – „Дари книга на …

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *