„В книжарницата“: Новата рубрика на Nadvecher.bg

Рубриката „В книжарницата“ има за цел да ви покаже книгите, които си харесваме при всяко наше посещение на физически магазин. А това се случва често. Изпитваме неутолима жажда да купуваме нещо ново, може би миризмата на хартия и мастило ни опиянява, подобно на греяното вино през зимата, но е факт, че рядко си тръгваме с празни ръце.

Тук ще представяме онези четива, които са ни приковали вниманието, докато инак невинно са стояли на стелажа, очаквайки своя нов собственик. Ще ви представяме книгите заради онова, което ни е накарало да посегнем към тях.

Да открием Гоби

Горещо ни я препоръча наш приятел, с който случайно се срещнахме на алея на книгата през лятото. Впоследствие се сблъскахме с това заглавие още веднъж, когато разглеждахме стилаж с книги в голямо софийска книжарница. „Да открием Гоби“ на издателство „Вакон“ разказва за удивителната среща на Дион Ленард, опитен ултрамаратонец, с едно бездомно кученце по време на 250-километровото състезание през пустинята Гоби в Китай. Книгата разкрива силата и обичта между човека и неговото куче. Как тази сила може да превърне целта им в по-лесно начинание.

Вишнево клонче

Още една книга, издадена от „Вакон“. Не крием страстта си към пътеписите, защото ако книгата е изцяло нов свят, този раздел ни кара да пътуваме до различни точки на света от нашето легло.

„Какво е истинското лице на народа, за чийто портрет чуждестранните автори най-често са използвали само две бои: или само розова, или само черна – описвайки или гейши в кимоно, или самураи, които си правят харакири?“

„Вишнево клонче“ ще открехне завесата за бита, морала, философията и храната на японците. Всичко това през погледа на автора Всеволод Овчинников, живял в продължение на шест години в страната на изгряващото слънце.

Бьорнстад

Дали заради нашумелия сериал на HBO, или от интерес към живота в Скандинавия, но заглавието на Фредрик Бакман ни задържа вниманието от известно време насам. Все още не сме гледали телевизионната поредица, тъй като не сме сигурни с кое да започнем – книгата или екранизацията. Издателство „Сиела“ е посветила корица на лимитирания сериал на HBO. Тук е мястото да споменем, че New York Journal of books описва четивото така: „Без съмнение неговият шедьовър“, визирайки автора Бакман.

Виж още

Писмо на Стайнбек за любовта ще бъде предложено на търг

Писмо на Стайнбек за любовта ще бъде предложено на търг Трогателно писмо на писателя Джон …

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *