За поредицата „Хари Потър“ са изсечени 24 милиона дървета

Колосалните 100 998 090 дървета са изсечени, за да бъдат отпечатани 50-те най-продавани книги в света, показва проучване на специализираната платформа за енергийна информация SaveOnEnergy.com/uk.

Смята се, че глобалните продажби само на книгата „Хари Потър и Орденът на Феникса“ са довели до загуба на близо 5 милиона дървета. За цялата поредица на Хари Потър са изсечени 24 милиона дървета, което е еквивалентният размер на гората Гленгари в Скотланд, щата Северна Каролина.

Затова екологичният експерт Линда Додж предоставя задълбочени съвети за това как смяната на навиците за четене може да помогне на планетата.

„Въпреки че е донякъде плашещо, колко потенциални дървета може да са загубени от тези най-продавани книги, това не бива да ни спира да четем. Вместо това трябва да помислим за своя въглероден отпечатък и да се адаптираме, като опитаме електронно четене. Електронните книги често се предлагат само за £ 1 и не струват живота на едно дърво. А ползата? Можете да носите със себе си толкова книги, колкото искате; независимо дали е на вашия iPhone, iPad, лаптоп, Kindle или таблет“, коментира Линда Додж.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by nadvecher.bg (@nadvecher.bg)

Виж още

„Снежни“ разкази и романи (Част 2)

Снегът отново е тук и е време за втората част на тематичната ни поредица – …

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.